Om REFUGEES.DK

Her kan du finde alle de relevante fakta og informationer om flygtninge i Danmark på ét sted i en lettilgængelig form. Du kan også blive klogere på, hvad eksperterne på området mener om de mange aspekter indenfor emnet. Siden er henvendt til alle, der interesserer sig for flygtninge – frivillige, journalister, fagfolk, studerende, politikere – og ikke mindst flygtninge selv. Udgangspunktet er respekt for Flygtningekonventionen og flygtninges rettigheder.

Hele hjemmesiden findes på både dansk og engelsk.

REFUGEES.DK er en del af foreningen Refugees Welcome. Du kan støtte hjemmesiden og sikre dens fortsatte eksistens ved at blive medlem, læs mere på refugeeswelcome.dk

Bag REFUGEES.DK:

Daglig leder og redaktør:

Michala Clante Bendixen
Oprindeligt selvstændig grafisk designer, men begyndte at arbejde frivilligt med flygtninge i 2007. Gennem årene opbyggede Michala den humanitære forening Refugees Welcome, som i dag er hendes fuldtidsbeskæftigelse. Organisationen yder gratis juridisk rådgivning til flygtninge og arbejder på det politiske plan for flygtninges rettigheder. Michala modtog ’Menneskerettighedsprisen 2014’ fra Rådet for Menneskerettigheder. Hun nyder stor anerkendelse for sit personlige engagement og sin store viden, og er en hyppig gæst i medierne. Ved siden af arbejdet i Refugees Welcome er Michala den danske landekoordinator på EU kommissionens integrationshjemmeside EWSI.


Billedet kan hentes til pressebrug ved at klikke på det. Credit: John Nielsen

Tilknyttede eksperter:

Martin Lemberg-Pedersen
Dr, MA, BA. Assisterende professor ved Global Refugee Studies, Aalborg Universitet (læs mere). Forsker i asyl, migration, grænsekontrol og integration. Meget anerkendt for sin store indsigt, optræder ofte i medierne som ekspert indenfor disse emner.

Zachary Whyte
Ekstern lektor ved hhv Institut for Antropologi, Københavns Universitet og Global Refugee Studies, AAlborg Universitet (læs mere) Forsker i asylcentre, dansk asylpolitik og integration. Har for Dansk Institut for Internationale Studier udarbejdet en rapport om bæredygtig hjemsendelse af afviste asylansøgere. 

Katrine Syppli Kohl
Ph.d., cand. soc., BA. Forsker på VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og post.doc. på the Centre for Advanced Migration Studies (AMIS), Københavns Universitet (læs mere). Forsker i asylansøger og flygtninges vilkår, og i staters og andres forsøg på at styre migration og integration.