Om REFUGEES.DK

Her kan du finde alle de relevante fakta og informationer om flygtninge i Danmark på ét sted i en lettilgængelig form. Du kan også blive klogere på, hvad eksperterne på området mener om de mange aspekter indenfor emnet. Siden er henvendt til alle, der interesserer sig for flygtninge – frivillige, journalister, fagfolk, studerende, politikere – og ikke mindst flygtninge selv. Udgangspunktet er respekt for Flygtningekonventionen og flygtninges rettigheder.

Hele hjemmesiden findes nu på både dansk og engelsk. I øjeblikket er det meste af arbejdet ulønnet, men målet er at finde finansiering. Foreløbig har vi modtaget en donation fra Plums Fond for Fred, Økologi og Bæredygtighed og en række private donorer. Som noget nyt kan man købe annoncer på siden eller blive sponsor, kontakt os for mere info om priser.

REFUGEES.DK er en del af foreningen Refugees Welcome. Du kan læse mere og blive medlem på hjemmesiden refugeeswelcome.dk

Bag REFUGEES.DK:

Daglig leder og redaktør:

Michala Clante Bendixen
Grafisk designer med selvstændig virksomhed siden 1994. Har arbejdet frivilligt med flygtninge siden 2007, og er nu formand for den humanitære forening Refugees Welcome. Modtog ’Menneskerettighedsprisen 2014’ fra Rådet for Menneskerettigheder for sit frivillige arbejde med flygtninge. Nyder i dag stor anerkendelse fra både fagfolk og aktører på flygtningeområdet for sit personlige engagement og sin store viden.

Tilknyttede eksperter:

Martin Lemberg-Pedersen
Dr, MA, BA. Assisterende professor ved Global Refugee Studies, Aalborg Universitet (læs mere). Forsker i asyl, migration, grænsekontrol og integration. Meget anerkendt for sin store indsigt, optræder ofte i medierne som ekspert indenfor disse emner.

Zachary Whyte
Ekstern lektor ved hhv Institut for Antropologi, Københavns Universitet og Global Refugee Studies, AAlborg Universitet (læs mere) Forsker i asylcentre, dansk asylpolitik og integration. Har for Dansk Institut for Internationale Studier udarbejdet en rapport om bæredygtig hjemsendelse af afviste asylansøgere. 

Katrine Syppli Kohl
Ph.d., cand. soc., BA. Forsker på VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og post.doc. på the Centre for Advanced Migration Studies (AMIS), Københavns Universitet (læs mere). Forsker i asylansøger og flygtninges vilkår, og i staters og andres forsøg på at styre migration og integration.