LEDER: DF-asyludspil melder Danmark ud af Verden

DF er nu så yderliggående, at politikere og journalister i første omgang slet ikke forstod udspillet

Således lyder Dansk Folkepartis nye asyludspil:

* Alle, der får asyl, får en midlertidig opholdstilladelse, der udløber efter et år. Derefter skal der søges igen for at opnå endnu en midlertidig opholdstilladelse. Kan der ikke opnås asyl på ny, hjemsendes vedkommende.

* Flygtninges retskrav på en bolig ophæves. Flygtninge skal bo på asylcentrene indtil de kan hjemsendes.

* Asylpolitikken omlægges. Danmark skal oprette og betale for at drive asylcentre i nærområderne eller andre steder i udlandet (den australske model), således at der på sigt ikke længere gives asyl i Danmark.

* Myndighederne pålægges at gennemgå opholdsgrundlaget for de flygtninge, der har været i Danmark i 10 år eller under 10 år. Der bør bl.a. lægges stor vægt på at familieliv kan foregå andre steder end i Danmark.

* Flygtninges særlige adgang til folkepension og børnepenge fjernes.

Ved første øjekast forstod ingen, hvor yderliggående dette udspil faktisk er. ’Retskrav på bolig’ – det vil Venstres Karsten Lauritsen da godt diskutere, og SFs formand mener, at børnefamilier fortsat skal have et normalt liv, mens de venter på, om de får ophold.

Men DF taler slet ikke om den slags detaljer. Ovenstående udspil vil kræve, at Danmark melder sig ud af EU, af FN og opsiger samtlige konventioner omkring flygtninge og generelle menneskerettigheder – og det er ganske mange, vi har skrevet under på. Danmark var endda det første land i verden, der underskrev Flygtningekonventionen i 1951. Og det er jo egentlig indtrykket, at DFs vælgere gerne vil bevare det gamle Danmark.

Selv SR-regeringens seneste stramning med etårigt ophold uden adgang til familiesammenføring er allerede på kant med konventionerne, som påpeget af Institut for Menneskerettigheder. Men langt de fleste får stadig asyl under konventionen, § 7.1, hvilket giver dem en internationalt stadfæstet ret til at leve på lige fod med landets egne borgere.

DF mener, at Danmark ikke skal give asyl til nogen overhovedet fremover, og dem, som allerede har fået asyl, skal tages op til revision og sendes ud. Det vil så også gælde mange, som har permanent opholdstilladelse.
I stedet skal flygtninge bo på asylcentre i årevis – som en slags tålt ophold. Men det er allerede dokumenteret, at asylansøgere bliver syge af at opholde sig over et år i et asylcenter. Det er desuden en enorm nettoudgift for samfundet, sammenlignet med at give folk opholdstilladelse, hvor de lever for mindre pr. måned og på et tidspunkt kommer til at bidrage i form af arbejde og skat. Ganske som at det er dyrere at have en person i fængsel end på kontanthjælp.

På lidt længere sigt skal vi bygge flygtningelejre udenfor Danmark, efter den australske model. Den model, som Australien oprettet på Papua Ny Guinea, har vist sig at koste 2,7 millioner kr. pr. flygtning. Og spørgsmålet er, hvor DF har tænkt, at vi skulle bygge disse lejre? Vi bringer et indlæg lørdag under FOKUS af Martin Lemberg-Pedersen om lejre udenfor EU.

Det virker som om DF aldrig har mødt en rigtig, levende flygtning her i Danmark. Så ville man nok have opdaget, at der er tale om mennesker med tanker, historie, familie, evner, følelser og personlighed. Det er ikke kakerlakker, sådan som en klummeskriver for nylig kaldte bådflygtningene i den britiske avis The Sun.