Opdatering om grænsekontrol Tyskland/Danmark/Sverige

Sidste nyt, hentet fra diverse medier og hjemmesider

Tyskland sender nu flygtninge retur til Østrig, hvis de nægter at søge om asyl i Tyskland. De vil ikke længere få lov at rejse gennem landet. Men ID-papirer/pas kræves ikke for at søge asyl i Tyskland.

Danmark sender nu flygtninge tilbage til Tyskland, hvis de nægter at søge om asyl i Danmark. Færger/tog/busser/biler til Rødby, Gedser og Padborg bliver kontrolleret. De fleste flygtninge vil sandsynligvis blive mødt af kontrollen, og i så fald er man nødt til enten at søge om asyl i Danmark eller blive returneret til Tyskland. ID-papirer/pas kræves ikke for at søge asyl i Danmark.

Ny svensk paskontrol: Alle passagerer, som tager toget til Malmø skal skifte på Kastrup station og vil kun få lov at rejse videre til Sverige, hvis de har PAS, KØREKORT/ID-KORT UDSTEDT I EU eller SVENSK OPHOLDSKORT. Alle andre former for ID bliver ikke accepteret. Kontrollen udføres af Securitas, hvilket betyder at passagerer uden den nødvendige ID ikke vil blive tvunget til at søge asyl med det samme, men får ikke lov at fortsætte til Sverige. Det samme gælder på færgerne fra Helsingør til Helsingborg. Derfor vil det ikke længere være muligt at søge asyl i Sverige uden et pas (medmindre man undgår kontrol).

Færger direkte fra Tyskland eller Danmark til Finland eller Norge: Finland kræver pas OG GYLDIGT VISUM, Norge kun pas eller ID-kort udstedt i EU (som Sverige).

Hvis nogen ønsker at søge asyl i Danmark, kan dette gøres hos politiet på Kbh Hovedbanegård eller i asylcenter Sandholm (s-tog til Hillerød, stå af i Allerød, bus 381 nogle få stop).