Hvorfor bliver de ikke i nærområderne?

Det er kun ca. 10% af verdens flygtninge, der kommer til Europa. Langt de fleste bliver i nærområderne, og de færreste bliver nogensinde anerkendt som flygtninge – de bliver tolereret i en eller anden grad af værtslandet. De lande, som er nabo til de store konflikter og diktaturer er allerede overfyldt, og kæmper tit selv med mange problemer, som fx Libanon og Jordan. 86% af verdens i alt 60 mio flygtninge opholder sig i udviklingslande.

Mange flygtninge tilbringer hele livet, og måske generationer, i enorme, permanente flygtningelejre som Dadaab i Kenya, Zaatari i Jordan og den nu sønderbombede Yarmouk i Damascus.

Mange af dem, som kommer til Danmark, har også forsøgt at leve i et nærområde i en periode. At flygte til en anden verdensdel er ikke den første tanke, der falder folk ind. Desuden er det meget, meget dyrt at komme til Europa, og rejsen er som regel livsfarlig.

I Tyrkiet er det kun 10% af de syriske flygtninge i landet, som bor i flygtningelejre. Resten hutler sig igennem, som de bedst kan – de har ikke lov at arbejde, og børnene har ikke adgang til skole. Tyrkiet er heller ikke sikkert, man sender jævnligt flygtninge retur over grænsen til Syrien og Iran, og man kan ikke søge asyl i Tyrkiet – højst blive indlogeret midlertidigt i en lejr.

DANMARK VS. LIBANON

10 LANDE, SOM HUSER STØRST ANTAL FLYGTNINGE 2014

MIGRANTER, SOM ANSLÅS AT VÆRE DRUKNET PÅ MIDDELHAVET